logotyp
XL-BYGG Palms Byggvaror

Ta hand om ditt trägolv

Ett bra trägolv kan hålla nästan hur länge som helst om du tar hand om det på rätt sätt. Här kommer några matnyttiga tips.

shutterstock_757525621-1024x681.jpg

Förebyggande

Det bästa sättet att hålla trägolvet i bra skick är förstås att se till att det inte blir skadat. Sätt tassar på stolar och andra möbler så slipper du reporna. Har du trägolv i hallen så blir det lätt repat av grus och sand, och kan bli fläckigt och fult av blöta skor. Se till att ha en ordentlig dörrmatta innanför dörren där man kan ställa av sig smutsiga skor.

 

Städning

Parkettgolv mår bäst av dammsugning och torrmoppning. Måste du våttorka, så se till att moppen eller trasan är väl urvriden. Om golvet inte är torrt inom en minut har du för mycket vatten!

Om du får en fläck på golvet är det bäst att försöka få bort den så fort som möjligt, men var försiktig med starka fläckborttagningsmedel eftersom de kan skada både oljade och lackade golv.

 

Underhåll

Oljade golv bör underhållsbehandlas ungefär en gång om året för att behålla sin finish. Ett lackat golv behöver inte behandlas lika ofta, men kan fräschas upp när det börjar kännas matt och repigt. Kolla med tillverkaren och följ deras rekommendationer på behandlingar och produkter.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack