logotyp
XL-BYGG Palms Byggvaror

Cellplast - XL-BYGG Palms Byggvaror

Filter

LÄS MER
Låg vikt och hög tålighet.

Cellplast kan användas för att isolera alla delar av en byggnad, från grund till tak. Isolering av ledningsgravar, garageuppfarter och uteplatser är några exempel på projekt där cellplast fungerar alldeles utmärkt. Dessutom kan du använda cellplast för att skydda något som ska transporteras. Materialet ger dig skydd mot kyla, vind, fukt och mögel och finns i olika skalor av hårdhet. Kraven på hållfasthet, värmekonduktivitet och fuktupptagning är också viktiga att ta hänsyn till du ska välja skiva.

S100-BETECKNING

De flesta skivor tillverkade av cellplast har ett produktnamn och  S100-beteckning, vilket är en slags klassificering av tryckhållfastheten hos skivan. Exempelvis innebär värdet 100 att skivan klarar ett maximalt tryck på 100 kPa vid korttidsbelastning. Även om produkten har ett siffervärde i namnet bör man alltid kolla med återförsäljaren vad skivan har för specifika egenskaper. Det är dock branschstandard att namnge skivor med siffervärde och används av de flesta tillverkare.

Läs mer om de olika klassificeringar på cellplastskivor och olika termer som kan vara bra att ha koll på.

Välkommen in till oss. Vi hjälper dig välja rätt cellplastmaterial!

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack