logotyp
XL-BYGG Palms Byggvaror

Våra vanligaste altanmaterial

shutterstock_368593496.jpg

Dagens tralltyper finns i en mängd olika kvaliteter. Du kan välja mellan funktion, utseende och underhåll. För att du inte ska gå vilse i trallskogen, har vi här sammanställt de vanligaste altanmaterialen som du hittar på XL-BYGG.

trall_xlent-trall_xl-bygg_prod.jpg

Tryckimpregnerad trall (grön)

Sveriges populäraste trall. Det självklara valet för dig som inte vill lägga ner mycket pengar och tid på underhåll. Praktiskt och passar i de flesta miljöer. Tryckimpregnerad trall får med tiden en grå patina. På marknaden finns olika kvaliteter, så satsa på en premiumtrall – vår XLENT-trall, med mindre kvistar, det tjänar du på i längden. Tryckimpregnerad trall finns även i brunt och i rillat utförande. Dessa varianter är lite dyrare.

thermowood_prod.jpg 

Thermowood

Ett samlingsbegrepp för träslag som får sina egenskaper genom att behandlas genom uppvärmning och i vissa fall ånga. Vanligast är ask och furu, alla träslag som behandlas på det här sättet blir brunare. En nyans som bevaras med oljning. Furu, och ibland gran, är ofta kvistrik, vilket vissa tycker ger en tilltalande och levande finish. Ask är i princip kvistren. Om du inte underhåller med olja kommer träet att anta en gråare ton med åren. Det är formstabilt och har lägre vikt än vanligt trä. Ett bra miljövänligt och Svanenmärkt alternativ, men snäppet över sibirisk lärk i pris.

organowood_prod.jpg

Organowood

Den nya generationens träskyddsmedel. Miljövänligt med både flam- och rötskydd och utan giftiga tungmetaller. Istället för att ta död på svamp skapar Organowood en fysisk barriär som hindrar svampen från att kalasa på virket. Skyddet finns att köpa på burk men också i form av modifierat virke som är behandlat med samma metod. Trallvirket är av svensk furu och finns i olika nyanser. Virket har en hård yta och kommer med en 10-årig rötskyddsgaranti.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack